Hogyan lehet élni saját fogak nélkül?

A fogak elvesztése komoly problémát jelent mind egészségügyi, mind lelki, mind esztétikai szempontból. Éppen ezért, amikor elérkezik az ideje, az embernek muszáj valamilyen megoldás után néznie, hogy újból bátran mosolyoghasson. A fogászati szakterület fejlettségének köszönhetően ma már senkinek sem tűnik fel, ha nem saját foggal rendelkezünk.

Ha úgy dönt, hogy fogait pótoltatni szeretné, több évtizedes tapasztalattal várjuk a Seereiner családi praxisban. Munkatársaink fogszakorvosként elsősorban a fogak megtartását tartják szem előtt, el is követnek mindent ezért, de vannak olyan helyzetek, amikor jobb végleg eltávolítani a beteg fogat.

Mi kerüljön az eltávolított fog helyére?

A fogpótlások között megkülönböztetünk rögzítettet, kivehetőt, illetve a kettő kombinációját. Rögzített fogpótlást akkor alkalmazunk, ha megfelelő számú, és elhelyezkedésű úgynevezett pillérfog van az adott állcsonton: ebben az esetben korona vagy híd készül.

A kombinált típusú fogpótlás akkor jön szóba, amikor ugyan vannak még fogak, de számuk vagy elhelyezkedésük miatt mégsem készülhet rájuk csak rögzített fogpótlás. Ekkor egy beragasztott hídrész készül, és ehhez csatlakozik egy otthon, saját kezűleg is eltávolítható fogsorrész.

A teljes kivehető pótlás, vagyis a műfogsor teljes fogatlanság esetén alkalmazható. Ezek ma már olyan minőségben készülnek, hogy viselőjének nem kell a stabilitásán aggódnia. Ugyanúgy lehet vele étkezni, beszélni, nevetni, ahogy korábban.

Az implantátumok megjelenésével pedig új fejezet nyílt a fogpótlási technikák sorában. Segítségükkel kombinálni is lehet a különféle típusú fogpótlásokat. Például, ha valakinek nincs megfelelő számú foga, hogy azokra komplett rögzített fogpótlás készüljön, akkor a pillérek számát implantátumokkal ki lehet egészíteni.

 A cikkel kapcsolatban a Hozzászólásokon keresztül tud kérdezni, amelyre igyekszünk 3 napon belül válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .