Teljes műfogsor

Kinek ajánljuk?Jellemzően idősebb pácienseknek, teljesen fogatlan állapot helyreállítása esetén alkalmazzuk a teljes kivehető műfogsort. Ezek a hagyományos kivehető fogsorok kedvező áron, megfizethető, gyorsan elkészíthető, és tartós megoldást kínálnak a teljes foghiány helyreállítására. Megoldást nyújt azoknak a pácienseknek is, akik esetében valamilyen állcsontokat érintő betegség (csontritkulás vagy például daganatos betegség miatti besugárzás) miatt nem ültethető be implantátum a csontba. Sokan félnek attól, hogy a „műfogsor” a nevéből eredően nem lesz esztétikus, mások is látni fogják rajta, hogy nem a saját fogaikat viselik a szájukban, arcszerkezetüket, mosolyukat is „mű” hatásúvá maszkírozza majd. A modern fogtechnikai eljárásoknak köszönhetően ettől nem kell félni, a mai kivehető fogsorok nagyon szépek, tökéletesen élethűen adják vissza a saját fogazat látványát, színét, sőt – ha valaki eredendően sem szabályos, szép fogazattal született, fiatalkorában is fogszabályzással, fogágybetegségekkel küzdött, akkor most műfogsorával tapasztalhatja meg a rendezett fogazat adta élményt. A műfogsor általában 2-3 héten belül elkészül, így nem kell további hónapokat várnia fogai visszanyeréséhez. A kivehető fogsor előnyei:

  • Teljes fogatlanság esetén is alkalmazható megoldás, nincs szükség megmaradt fogakra, amelyekre tartópillérként rögzíthetjük a fogpótlást
  • Nem jár műtéti feltárással, traumával, elvékonyodott csontozat esetén is alkalmazható
  • Jóval olcsóbb és gyorsabb, mintha egyesével kellene nagy számú hiányzó fogat pótolni (például implantátummal)
  • Kivehetőek, így könnyen tisztíthatóak -naponta csak 1-2 alkalommal kell kivenni, amúgy végig a szájban lehet.
  • A foghiány következtében ráncos, beesett arc újra visszanyeri sziluettjét, a páciensnek magabiztos megjelenést kölcsönöz.
  • Környezetének nem fog feltűnni, hogy Ön ilyet visel.

 Hátrányok:

  • A viselése kezdetben szokatlan, olyan érzés mintha idegen test lenne a szájban ( – egyénfüggő), de ez az érzés is 1-2 héten belül megszűnik.

 kiveheto mufogsor idos pacienseknek Mint minden esetben, itt is kulcsfontosságú a rendszeres fogászati kontroll! Ha meglévő fogpótlásával bármilyen panasza van, jöjjön vissza a rendelőbe, és igyekszünk azt az Ön kényelme érdekében korrigálni!