Fogpótlás

Miért veszítjük el a fogainkat?

A fogak elveszítésének számtalan oka lehet. Egyszerű példája mikor baleset vagy sportsérülés közben törik ki vagy sérül meg a fog, ez talán inkább a fiatal korosztályra jellemző. Idősebbek esetén a fogelvesztés leggyakoribb oka a fogszuvasodás, melynek késői következményeként a fog olyan állapotba kerülhet, hogy letörik. A másik a fogágy-betegség, melynek következtében a fog magától meglazulhat, mozoghat, majd kieshet. Bizonyos esetekben pedig maga a fogorvos távolítja el a beteg, elhalt, menthetetlen fogat. 

Néhány érdekes számadat a hazai foghiányos állapotokról:

  • 2014-es statisztikák szerint a magyar lakosság 60%-ának van (pótlás nélküli) hiányzó foga. Más országokban végzett felmérésekből kiderül, hogy Magyarországon a hiányzó fogak száma kifejezetten magas (ennél nagyobb mértékű foghiány már csak az íreknél jelentkezik).
  • A teljesen fogatlan személyek száma ennek ellenére a nemzetközi viszonylatban kifejezetten alacsony, habár a lakosság számarányában nagy mértékben előfordul (50-55 éves korosztályban 5%, 55-60 év között már 10%, majd innen az életkor előrehaladtával ez az arány is folyamatosan nő).

A probléma tehát általánosan elterjedt, ismerőseink, barátaink körében is valószínűleg többeket érint. Nem érdemes eltitkolni, szégyenkezni miatta, és főleg ne féljünk segítséget kérni! 

Milyen megoldások vannak a hiányzó fogak pótlására? Fáj? Mennyibe kerül?

A Seereiner Fogászati  Magánrendelőben több mint harminc éves szakmai tapasztalattal várjuk számtalan fogpótlási megoldással pácienseinket. Legyen szó akár csak egyetlen elveszített fogról, vagy teljesen fogatlan állcsontról, fiatal- vagy időskorú páciensről, hozzánk bátran fordulhat! Nálunk bizalmas légkörre, maximális odafigyelésre, megbízható szakértelemre, és megfizethető árakra számíthat. 

Érdeklődik a fogpótlási eljárások iránt? Érintett a témában?

Adja meg adatait, és azonnal elküldjük Önnek rövid tájékoztató anyagunkat, amelyben tisztázunk néhány alapvető kérdést és tévhitet a fogpótlásról!

mufogsor-fogpotlas

     

    Ha pedig további kérdése merülne fel, várjuk ingyenes konzultációra belvárosi fogászati rendelőnkbe!