Implantációs kivehető fogpótlások

Kivehető fogsort nagyfokú, vagy teljes foghiány esetén készítenek. Az állcsontba legalább két implantátumot ültetnek be, de vannak esetek, amikor akár négy implantátumra is szükség lehet. A felépítményekre a kivehető fogsor könnyen rápattintható, ezáltal nem kell tartani a fogsor elmozdulásától.Számos előnye van az implantációs kivehető fogsornak, melyekből felsorolunk néhányat, ezáltal is segítve a fogpótlás előtti döntését:

  • A hagyományos kivehető fogsorral szemben az implantációs fogsor sokkal megbízhatóbb: nem mozdul el, nem lazul meg, kényelmesebb és esztétikusabb is, mert kisebb helyet foglal el a szájban, mint a hagyományos kivehető fogpótlás. Nem kell félnie evéskor, nevetéskor, beszédkor, hogy esetleg a fogsora kimozdult a helyéről.
  • Az implantátum felépítményére könnyen rápattintható a fogsor, ezáltal nincs szükség ragasztóanyagra. Mivel nem mozdul el, alvás előtt nem kell kivenni.
  • Az implantátumokat nem kell cserélni, elegendő, ha rendszeresen ellenőrizteti fogorvosával, továbbá ügyel a megfelelő szájhigiénére.
  • Mozdulatlanságának köszönhetően további előnye, hogy nem irritálja a fogínyt, ezáltal megelőzhető a fogínygyulladás, fogínyvérzés.
  • Az implantátumok beültetése minimális beavatkozással jár, a gyógyulási idő is rövid, körülbelül 3 hónap.